De Groene Karavaan officieel van start

De Flevolandse gedeputeerde Jop Fackeldey opende op zaterdag 3 juli het mobiele voorlichtingscentrum ‘De Groene Karavaan’ op het Enter festival bij buurtcentrum Aquamarijn.

In de Groene Karavaan krijgen geïnteresseerden uitleg over technische oplossingen voor het duurzaam maken van hun woning. Of het nu gaat om energie opwekken, isoleren of (anders) verwarmen, de experts in de karavaan leggen uit wat er in uw woonsituatie de beste oplossing is. Van verschillende oplossingen zijn modellen te zien, zodat u ze kunt zien, voelen, horen en aanraken.

Gedeputeerde Fackeldey prees het initiatief omdat inwoners van Almere en Flevoland hiermee voorlichting over energiemaatregelen in hun eigen buurt en straat kunnen krijgen. De Groene Karavaan is een initiatief van Woningabonnement (WOAB) Almere en Next Generation Woning en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland en de gemeente Almere.

‘Nu de coronamaatregelen het weer toelaten hopen we dit jaar in Almere in zoveel mogelijk buurten en wijken te kunnen staan met de Groene Karavaan. Want eerlijke voorlichting is hard nodig”, aldus Wytze van der Naald, initiatiefnemer namens WOAB-Almere. ‘Mensen hebben veel vragen en zien soms door de bomen het bos niet meer. Met de Groene Karavaan willen we een podium aan verduurzamers geven waar inwoners met hun vragen terecht kunnen’, vult mede-initiatiefnemer Jan Otter van Next Generation Woning aan.

De Groene Karavaan is onder andere te zien op het Rolling Nature evenement (12 september) op de Kemphaan en op het Tomaten Soep Festival (18 september) in Almere Poort. Kijk op www.degroenekaravaan.nl wanneer De Groene Karavaan bij u in de buurt is. Wil je de Groene Karavaan ook bij jouw duurzame buurtactiviteit of festival? Stuur een mail naar info@degroenekaravaan.nl