Zo zit het met de 0% btw op zonnepanelen

Vanaf 1 januari 2023 vallen zonnepanelen op de woningen van particulieren onder het 0% btw-tarief. De overheid heeft deze verandering in gang gezet, zodat particulieren niet langer omslachtig de btw terug hoeven te vragen met een KvK-nummer. Gemakkelijker voor iedereen dus.

installateur schroeft zonnepanelen vast
Photo by Markus Spiske on Pexels.com
Voor particulieren en VvE’s

De regeling geldt ook voor schuren of bijgebouwen van particuliere woningen en ook uw vakantiewoning kunt u met 0% btw van zonnepanelen voorzien. Het tarief is ook van toepassingen voor Verenigingen van Eigenaren die zonnepanelen kopen voor op een appartementencomplex.

Meterkast inbegrepen

Het nieuwe btw-tarief geldt voor de levering en installatie van zonnepanelen, met daarbij inbegrepen de aanleg van kabels, montagemateriaal en optimizers en omvormers. Ook benodigde aanpassingen in de meterkast mag u hierbij meenemen. Overige werkzaamheden, zoals het verstevigen van het dak of de installatie van een warmtepomp, blijven onder het 21% btw-tarief vallen.

Hét moment om zonnepanelen (bij) te bestellen

Wilt u deze zomer nog genieten van het opwekken van uw eigen stroom? Dan adviseren wij u om nu een offerte op te vragen. Optimizers en omvormers hebben langere levertijden dan vroeger en ook voor de meterkastaanpassingen zijn er langere wachttijden.

Bent u van plan om uw energiekosten naar beneden te brengen, dan is dit het moment om in actie te komen. Zo profiteert u nog deze zomer van de opbrengsten van de zon.

Vraag een offerte aan