Koken op een elektriciteitsgroep van 230v

Image

Als je het besluit hebt genomen om van het gas af te gaan, dan moet ook het gasfornuis de deur uit. Hiervoor in de plaats komt het elektrisch koken. Voor velen een omschakeling. Want koken op gas zit bij ons diep in de genen. Elektrisch word vaak nog als negatief ervaren. Na de eerste ervaring met het elektrisch koken behoort dit al snel tot de verleden tijd. Althans dat is wat wij van onze klanten horen!

Want tegenwoordig levert Next Generation Woning op aanvraag de SmartInduction van Bosch: koken op slechts één elektriciteitsgroep. Deze kookplaat sluit je eenvoudig aan op een elektriciteitsgroep van 230 Volt. Hierdoor heb je geen verbouwingen in de meterkast meer nodig. De kookplaat is bovendien eenvoudig in- of op te bouwen en makkelijk schoon te maken. Zo geniet je met een relatief lage investering van alle voordelen van inductie en kook je nauwkeuriger en energiezuiniger.

Naast de SmartInduction kookplaten biedt Bosch ook nog andere oplossing om gasloos te kunnen koken: vrijstaande fornuizen met inductiekookplaat. Hiermee kook je snel, zuinig en veilig. Je plaatst zo’n fornuis bovendien waar je wilt, en bent niet gebonden aan een vaste plek in je keuken. Dit nodigt uit om bijvoorbeeld na installatie van zonnepanelen over te gaan op elektrische kookapparatuur. Zo maak je extra goed gebruik van de energie opgewekt door je eigen zonnestroominstallatie.

Je bent dan klaar voor de volgende stap! Af van het gas! Of je realiseert in ieder geval jaarlijks een forse besparing op je gasrekening, die – zo is de verwachting – in de toekomst alleen maar zal stijgen. Dat is snel terugverdiend!

Meer weten over ons energiezuinige witgoed programma? Neem contact met ons op.